Ο Μυθος του Εβραικου Λομπι στην Ελλαδα

Είναι πάρα πολύς ο κόσμος στην Ελλάδα που πιστεύει ότι το πολιτικό μας σύστημα ελέγχεται από τα Εβραικά λόμπι. Όλοι έχουμε ακούσει, και σχεδόν πιστέψει, για τον πράκτορα των Αμερικανό-Εβραίων τον Παπαντρέα. Τι ποσοστό Ελλήνων το πιστεύει λέτε αυτό? Εγώ λέω πολύ μεγάλο. Τι ποσοστό Ελλήνων δεν είναι σίγουρο, αλλά θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο? Πολύ μεγάλο λέω εγώ. Το πιστεύουν μόνο αμόρφωτοι άνθρωποι? Πολλοί από αυτούς που το πιστεύουν είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Πολλοί νομίζω είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γιατί πιστεύουν κάτι τέτοιο αυτοί που το πιστεύουν? Επειδή είναι βλάκες, ή επειδή έχουν συμφέρον? Οι λίγοι πιστεύω επειδή έχουν συμφέρον, και οι πολλοί επειδή παρασύρονται.

Να θυμίσω ότι ο Παπαντρέας έπαιζε φάπες με τον Αραφάτ. Τον νούμερο ένα εχθρό του Ισραήλ. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που προχώρησε σε επίσημες διπλωματικές σχέσεις, και αναγνώρισε επίσημα, την οργάνωση του Αραφάτ την Palaistinian Liberation Organization PLO το 1981. Επίσης να θυμίσω ότι ο Παπαντρέας και ο δικτάτορας της Λιβύης ο Καντάφι, είχαν αγάπη αδερφική. Το όραμα της εξωτερική πολιτικής του Καντάφι ήταν να ενώσει τους Αραβικούς λαούς και να τους οδηγήσει στην εξαφάνιση του Ισραήλ. Όχι την συρρίκνωση, αλλά την εξαφάνιση (βλέπε wikipedia πιο κάτω).

Να θυμίσω ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα της ΕΕ που αναγνώρισε επίσημα το Ισραήλ το 1990 (de jure αναγνώριση). Μέχρι τότε το είχε αναγνωρίσει de facto. Μέχρι το 1990, και παρά τις πιέσεις του Ισραήλ, η Ελλάδα δεν είχε στείλει στο Ισραήλ πρέσβη (ambassador), αλλά μόνο πρόξενο (consul), αμφισβητώντας κατά κάποιον τρόπο την νομιμότητα του κράτους του Ισραήλ (για διαφορά πρέσβη και πρόξενου βλέπε πιο κάτω).

Να θυμίσω επίσης, ότι οι Ισραηλινοί από την δεκαετία του 90 είχαν προχωρήσει σε στενή συνεργασία με την Τουρκία, και σε οικονομικό και σε στρατιωτικό επίπεδο. Αντίστοιχα η Ελλάδα είχε ανέκαθεν στενή συνεργασία με τις Αραβικές χώρες, εισάγοντας πετρέλαιο, και εξάγοντας πάρα πολλά προιόντα σε αυτές. Να θυμίσω επίσης ότι χρειάστηκε να περάσουν 60 περίπου χρόνια από την ίδρυση του Ισραήλ για να επισκεφτεί την Ελλάδα Ισραηλινός πρωθυπουργός (ο Νετανιάχου το 2010).

Να θυμίσω επίσης ένα μεγάλο κοινό που έχουν οι Έλληνες ακροαριστεροί και ακροδεξιοί. Το μεγάλο τους μίσος για το Ισραήλ. Νομίζετε ότι η ΧΑ είναι που τα σπάει έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία όταν υπάρχει κάποιο θέμα ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους? Όχι, οι Συιρζαίοι, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Καζάκης, και οι υπόλοιποι ακροαριστεροί τα σπάνε. Ο Έλληνας ακροαριστερός είναι πιο αντι Ισραηλινός από τον Έλληνα ακροδεξιό. Απλά οι ακροαριστεροί δεν μιλάνε για Εβραίους. Μιλάνε για Ισραήλ. Πως όμως μπορεί κάποιος να τα έχει καλά με το Εβραικό λόμπι όταν μισεί τόσο πολύ το Ισραήλ? Το Εβραικό λομπι δεν είναι που λέμε ότι στηρίζει το Ισραήλ? Πόσο καλά να τα έχει το Εβραικό λόμπι με μία χώρα που η άκρα αριστερά είναι πιο αντι-Ισραηλινή από την άκρα δεξιά? Και σε μία χώρα μάλιστα που το κουμάντο το έχουν οι σοσιαλιστές τα τελευταία 30 χρόνια.

Επίσης όταν βγαίνει η ΧΑ και ισχυρίζεται ότι το πολιτικό μας σύστημα ελέγχεται από το Εβραικό λόμπι, γιατί δεν βγαίνουν τα τσοντοκάναλα να μας πουν “τι σας λένε αυτοί ρε παιδιά? Ποιο Εβραβικό λόμπι? Ο Παπαντρέας έπαιζε φάπες με τον Αραφάτ και τον Καντάφι, δεν στείλαμε πρέσβη μέχρι το 1990, είμαστε η πιο φιλοαραβική χώρα της Ευρώπης, οι πρώτοι που είχαμε διπλωματικές σχέσεις με την PLO του Αραφάτ το 1981, το Ισραήλ ήταν κώλος και βρακί με τους Τούρκους, και σας λένε ότι ο Παπανδρέου ήταν πράκτορας των Εβραίων?”. Ή μήπως δεν τα ξέρουν αυτά που λέω τα τσοντοκάναλα? Τα ξέρουν σε πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια από μένα. Γιατί δεν τα λένε στον κόσμο να ξεφτιλίσουν την ΧΑ? Δεν το κάνουν γιατί οι ίδιοι είναι περισσότερο κατά του Ισραήλ από την ΧΑ. Ο Έλληνας αριστερός είναι πιο κατά του Ισραήλ από τον Έλληνα ακροδεξιό. Απλά επαναλαμβάνω δεν μιλάει για Εβραίους. Μιλάει για Ισραήλ. Και μας αρχίσανε τώρα ότι ο Τσίπρας είναι πράκτορας των Εβραίων. Που μέχρι χτες, και σήμερα ακόμη δηλαδή, εκπροσωπούσε αυτούς που τα έσπαγαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία. Ώστε αν τα σκατώσει ο Τσίπρας που είναι πολύ πιθανό, να τα φορτώσουμε πάλι στους Εβραίους όπως κάναμε με τον Παπαντρέα.

Αν και τα τελευταία 3-4 χρόνια λόγω του θέματος με τα πετρέλαια, της συμμαχίας του Ισραήλ με την Κύπρο, και της κόντρας του Ισραήλ με την Τουρκία, έχουν πέσει λίγο οι αντι-ισραηλινοί τόνοι στην Ελλάδα, καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να εξετάσει και να αποφασίσει πως θα τοποθετηθεί στο νέο γεωπολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται. Αλλά και πάλι η στάση της Ελλάδας δεν είναι υπέρ των Ισραηλινών και κατά των Αράβων. Είναι απλά μία λιγότερο αντι-ισραηλινή στάση. Γιατί είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε μία πιο στενή συμμαχία με το Ισραήλ, που όμως θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της Ελλάδας με τους Άραβες. Δεν θα το αφήσουν οι Άραβες να περάσει έτσι κάτι τέτοιο. Γιατί ο κόσμος έχει την τάση να πιστεύει ότι το Ισραήλ είναι το παντοδύναμο, και ξεχνάει ότι οι Άραβες είναι οι ιδιοκτήτες του πετρελαίου και πάμπλουτοι. Ξεχνάει ο κόσμος ότι πίσω από τους εξαθλιωμένους Παλαιστινίους κρύβονται οι βαθύπλουτοι Άραβες πετρελαιάδες με τα δικά τους παντοδύναμα λόμπι. Αλλά στην Ελλάδα ξέρουμε μόνο την φράση “Εβραικό λόμπι”. Για τα παντοδύναμα Αραβικά λόμπι της Αμερικής δεν έχουμε ακούσει ποτέ τίποτα.

Μου έλεγε ένας φίλος τις προάλλες, ότι μία Εβραική τράπεζα έδωσε το δάνειο που ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ. Σαν απόδειξη ότι ο Παπαντρέας ήταν πράκτορας του Εβραικού λόμπι. Χωρίς να εξετάσει αν η τράπεζα πήρε πίσω τα λεφτά της με τόκο. Χωρίς να εξετάσει πόσοι και πόσοι δάνεισαν στον Παπαντρέα, είτε σαν ΠΑΣΟΚ, είτε σαν πρωθυπουργό της Ελλάδας. Χωρίς να εξετάσει ότι ο Παπαντρέας δανείστηκε από όποιον μιλούσε κάποια γλώσσα. Χωρίς να εξετάσει πόσο πετρέλαιο, και με τι ορους, έφερε ο Παπαντρέας από τις Αραβικές χώρες. Έβλεπα ένα βιντεάκι που έδειχνε τον Παπούλια με τον Σαμαρά στο γραφείο του πρώτου, και πίσω τους υπήρχε ένα Εβραικό σύμβολο. Σαν απόδειξη ότι στην Ελλάδα τα νήματα κινεί το Εβραικό λόμπι. Ή φωτογραφίες Ελλήνων πολιτικών που όταν μπουν σε Εβραικές συναγωγές φοράνε καπελάκι. Μα έτσι συνηθίζεται. Αν πχ θες να μπεις σε μία μουσουλμανική εκκλησία οφείλεις να βγάλεις τα παπούτσια σου όπως κάνουν οι μουσουλμάνοι. Είναι γεμάτο το youtube από τέτοιες “τρανταχτές” αποδείξεις της παντοδυναμίας του Εβραικού λόμπι στην Ελλάδα.

Όλα τα παραπάνω μην τα μπερδεύετε με το αν θεωρείτε ότι έχει δίκιο το Ισραήλ στην κόντρα του με τους Άραβες. Ας υποθέσουμε ότι έχει άδικο. Δεν εξετάζω αυτό εγώ. Εξετάζω αυτό που μας λένε. Ότι το πολιτικό μας σύστημα ελέγχεται και ελεγχόταν από το Εβραικό λόμπι.

Και τα παραπάνω είναι πολύ χρήσιμα για να αποδείξουν στον κόσμο, ότι το πρόβλημα της Ελληνικής ενημέρωσης δεν είναι το MEGA, o ΣΚΑΙ, το Alpha, η Ελευθεροτυπία, κτλ. Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται η δημοσιογραφία. Γιατί πολύς κόσμος νομίζει ότι έπαψε να βλέπει MEGA, βρήκε και ένα site στο διαδίκτυο, και έλυσε το πρόβλημα του. Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και βρίσκει ο κόσμος στο ίντερνετ ή στο youtube, ή οπουδήποτε αλλού έναν τύπο που δεν φοράει κοστούμι όπως φοράνε στο ΣΚΑΙ, αλλά σκισμένο τζιν, ή που πετάει μολότωφ, και πιστεύει ότι εξασφάλισε αντικειμενική ενημέρωση. Εσείς οι αριστεροί που νομίζετε ότι αυτά τα τυπάκια που σας ενημερώνουν στο διαδίκτυο και που μισούν την ΧΑ είναι αντικειμενικά, γιατί δεν τα ρωτάτε, “ γιατί δεν λέτε στον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι η πιο φιλο Αραβική χώρα της Ευρώπης να ξεφτιλίσετε τον ισχυρισμό της ΧΑ για το Εβραικό λόμπι στην Ελλάδα? Γιατί δεν λέτε για τον Παπαντρέα και τον Αραφάτ και τον Καντάφι κτλ κτλ κτλ?”. Για ρωτήστε τους να δείτε τι θα σας πουν. Το πιθανότερο να σας δώσουν πάλι κάποια “επιστημονική” (του κώλου) απάντηση που δεν θα είστε άξιοι να καταλάβετε.

Δυστυχώς αυτά τα τυπάκια της διαδικτυακής δημοσιογραφίας είναι πάλι το MEGA. Και βρίζουν το MEGA για να μην καταλάβεις ότι είναι το MEGA. Αν εγώ ήμουν ο Μπόμπολας και ήθελα να ανεβάσω ένα καινούργιο τσιράκι, θα το έβαζα να με βρίζει. Αφού είναι της μόδα να βρίζεις τον Μπόμπολα. Μέχρι και η κυρά Μαρία βρίζει τον Μπόμπολα. Δεν θα ήμουν χαζός να βάλω το τσιράκι να με εξυμνεί. Ή μπορεί να είναι αυτοί που ήταν στο MEGA και που το MEGA έπαψε να στηρίζει την επιχείρηση τους. Δεν λέω ότι έχουν όλοι τα ίδια ακριβώς συμφέροντα. Λέω ότι όλοι κοροιδεύουν τον κόσμο. Γιατί απλά απαγορεύεται στην Ελλάδα η δημοσιογραφία. Καλοί δημοσιογράφοι υπάρχουν. Δημοσιογραφία δεν υπάρχει. Βέβαια σε σχέση με τις χώρες της Αφρικής, την Κίνα κτλ, πάλι καλά να λέμε. Εννοώ σε σύγκριση με τις Ευρωπαικές χώρες, και όχι με την Βόρεια Κορέα πχ.

Και κάνουν μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι για να υπάρξει δημοσιογραφία πρέπει να υπάρξουν δημοσιογράφοι με καλό χαρακτήρα. Όχι φίλοι μου. Δεν γίνεται έτσι η δημοσιογραφία. Η δημοσιογραφία είναι άγριο πράγμα. Πρέπει να υπάρχουν πολλά ιδιωτικά συγκροτήματα που έχουν αντίθετα συμφέροντα, ώστε να βγάζουν το ένα τα άπλυτα του άλλου στην φόρα. Θα μου πείτε στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό? Όχι βέβαια. Το κράτος μοιράζει την διαφημιστική πίτα, το κράτος μοιράζει τα καταστευαστικά έργα, το κράτος μοιράζει τα πάντα, και είναι ο πατερούλης που είναι πάνω από τους επιχειρηματίες και τους λέει “το νου σας ρεμάλια μην σπάσετε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι”. Αν δεν υπήρχε ο πατερούλης, τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα θα έτρωγαν το ένα τις σάρκες του άλλου. Και στην προσπάθεια τους αυτή θα μας παρείχαν ενημέρωση. Δεν θα το έκαναν για εμάς, αλλά για να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους. Δεν υπάρχει καλή δημοσιογραφία. Καλή δημοσιογραφία είναι η άγρια δημοσιογραφία. Και άγρια δημοσιογραφία δεν είναι η λάσπη. Το αντίθετο, η λάσπη είναι χαρακτηριστικό της κακής δημοσιογραφίας όπως της Ελληνικής.

Επειδή στα τρία μικρά κόμματα, ΔΗΞΑ, ΦΙΣ, Δράση, έχουν μαζευτεί πολλοί αριστεροί, αυτές οι απόψεις για το Ισραήλ δεν θα είναι ευχάριστες. Όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα παραδείγματα που θα δείξουν στον κόσμο ότι το πρόβλημα της Ελληνικής ενημέρωσης δεν είναι τα τσοντοκάναλα. Είναι ότι απαγορεύεται η δημοσιογραφία. Ώστε να καταλάβει ο κόσμος, ότι επειδή βρήκε ένα τυπάκι, που είτε τα παίρνει για να κάνει το αντισυστημικό, είτε είναι αρκετά χαζό ώστε να του έχουν ρυθμίσει τον εγκέφαλο και να νομίζει ότι αυτά που λέει είναι αντισυστημικά, δεν έλυσε και το πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι στην Ελλάδα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Έβλεπα μία φωτογραφία του Ιράν το 1970 και του Ιράν του 2010 (μετά την ισλαμική επανάσταση).

http://weknowmemes.com/2012/03/iran-then-and-now/

Στην μία οι γυναίκες είναι ντυμένες Ευρωπαικά και στην άλλη σκεπασμένες ολόκληρες. Και σκεφτόμουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτή η φωτογραφία του Ιράν δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, να τους θυμίσω ότι ήδη οι μισοί από μας λένε “μόνο μια χούντα θα μας σώσει”, και οι άλλοι μισοί τρέχουμε στους νεοκομμουνιστές που ονειρεύονται την Ελλάδα αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Και ο νέος δικομματισμός είναι έτοιμος. ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ. Και αν τα σκατώσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν εφεδρείες. Υπάρχει ο Καζάκης που είναι η ΧΑ της αριστεράς, υπάρχει το ΚΚΕ που οραματίζεται την Ελλάδα σαν την Αλβανία του Χότζα, υπάρχουν και άλλοι.

Και ο νέος δικομματισμός δεν θα είναι όπως αυτός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κρατούσε καρότο. Τώρα δεν υπάρχουν δανεικά. Ο δικομματισμός θα κρατάει μαστίγιο. Και δεν θα μπορούμε να πούμε και τίποτα. Αφού εμείς θα τον έχουμε ζητήσει. Εμείς είμαστε που λέμε “μόνο μία χούντα θα μας σώσει”, εμείς είμαστε που τρέχουμε και στους νεοκομμουνιστές. Και στις δύο περιπτώσεις από οργή και για να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας. Δεν θα μπορούμε καν να ισχυριστούμε ότι κάποιος μας το επέβαλλε. Εμείς θα το έχουμε ζητήσει.

Γι’ αυτό κι εγώ λέω όλοι Βαλλιανάτο στις δημοτικές, και μακάρι να κατέβει και ο Τζήμερος. ( Άσχετο).

ΥΓ Ελπίζω η αναφορά μου στους Βαλλιανάτο και Τζήμερο να μην οδηγήσει στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δύο πράκτορες του Εβραικού λόμπι.

http://www.scribd.com/iakovosal/documents

Πηγές

http://en.wikipedia.org/wiki/International_recognition_of_the_State_of_Palestine

Στο τμήμα “Non diplomatic recognition” στο μέσο περίπου της σελίδας

President Karolos Papoulias has stated that Greece ultimately supports the creation of a Palestinian state alongside Israel.[249] Under previous governments, Greece garnered a reputation as a staunch supporter of the Palestinian cause.[250] Within the wider Arab–Israeli conflict, Andreas Papandreou maintained a stronger stand against Israel than any other government in the European Community. Diplomatic relations were founded with the PLO in 1981, while relations with Israel were maintained only at the consular level until Greece’s formal recognition of Israel in 1990 under Mitsotakis.[251]

http://legal-dictionary.thefreedictionary.com/Ambassadors+and+Consuls
Διαφορά ανάμεσα στον πρέσβη (πρεσβευτή) και πρόξενο

Ambassadors and Consuls
An ambassador is the foreign diplomatic representative of a nation who is authorized to handle political negotiations between his or her country and the country where the ambassador has been assigned. A consul is the commercial agent of a nation, who is empowered only to engage in business transactions, and not political matters in the country where he or she is stationed.
http://www.archives.gov.il/archivegov_eng/publications/electronicpirsum/greece/introduction1.htm
On 29 November 1947 Greece voted in the U.N. General Assembly against the resolution for the partition of Palestine and the establishment of a Jewish state. Greece’s opposition to partition had a number of causes. The Arab states, headed by Egypt, threatened Greece that if it supported the partition plan, severe measures would be taken against members of the large Greek community in Egypt, against Greeks in other Arab states and against Greek interests in the Middle East, particularly the Greek Orthodox church which had many followers and a large amount of property in the region. As well as these pressures, economic factors also played a role. Greece bought most of its oil consumption from the Arab states, which were an important market for its agricultural and industrial products. Businessmen, shipping magnates and contractors who were active in Arab countries formed a powerful pro-Arab lobby. [See Moshe Gilboa, “The background to Greece’s recognition of Israel”, The Ministry for Foreign Affairs, The First Fifty Years, Part 1, Jerusalem 2002, pp. 377–379 (Hebrew).]

Επίσης στο τέλος του άρθρου λέει ότι η Ελλάδα αναγνώρισε de jure το Ισραήλ το 1990.

http://en.wikipedia.org/wiki/Greece%E2%80%93Israel_relations#cite_note-3
Σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ
http://www.rieas.gr/research-areas/greek-studies/115.html

Μία ανάλυση από έναν Έλληνα για τις σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ

http://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_relations_of_Libya_under_Muammar_Gaddafi

Στο τμήμα “Timeline”

Beginning in 1969, Colonel Muammar Gaddafi determined Libya’s foreign policy. His principal foreign policy goals were Arab unity, elimination of Israel, advancement of Islam, support for Palestinians, elimination of outside—particularly Western—influence in the Middle East and Africa, and support for a range of “revolutionary” causes.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s