Ο Σοσιαλιστικός Αντισημιτικός Μύθος της Δημιουργίας του Χρήματος από Αέρα Κοπανιστό (Fractional Reserve Banking)

 

MONEY CREATION OUT OF THIN AIR

 

 

 Μία από τις γνωστότερες σοσιαλιστικές αντισημιτικές θεωρίες είναι αυτή της δημιουργίας του χρήματος “από αέρα κοπανιστό”. Χρησιμοποιείται κατά κόρον από σοσιαλιστές και κομμουνιστικής και ναζιστικής προελεύσεως. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι κομμουνιστικής προελεύσεως χρησιμοποιούν τον όρο ο « άπληστος» τραπεζίτης, ενώ οι ναζιστικής προελεύσεως χρησιμοποιούν τον όρο  ο «άπληστος Εβραίος» τραπεζίτης. Αυτή η λέξη είναι η μόνη διαφορά στη ρητορική τους, και μπορεί να αφαιρείται ή να προστίθεται ανάλογα με τα προσωπικά γούστα του καθενός. Αυτή η αντισημιτική προπαγάνδα, λέει ότι οι «άπληστοι Εβραίοι» τραπεζίτες δημιουργούν χρήμα με το πάτημα ενός πλήκτρου, και έτσι χρεώνουν τον κόσμο και βγάζουν κέρδη και κυβερνούν τον κόσμο. Είναι κατά την γνώμη μου μία από τις πιο διαδεδομένες σοσιαλιστικές αντισημιτικές θεωρίες.

 

Πριν την αποδομήσω, πρέπει να εξηγήσω τι ακριβώς εννοούν οι σοσιαλιστές λέγοντας ότι δημιουργείται χρήμα από αέρα κοπανιστό, «moneycreationoutofthinair», γιατί οι ίδιοι δεν το εξηγούν ποτέ αρκετά ώστε να μπερδεύουν τον κόσμο.  Ας πούμε ότι ένας τραπεζίτης συμφωνεί με έναν πελάτη του να του χορηγήσει ένα δάνειο.  Συμφωνούνται οι όροι, υπογράφεται η σύμβαση, και στη συνέχεια δημιουργείται ένας καταθετικός λογαριασμός στο όνομα του δανειολήπτη. Αυτός ο καταθετικός λογαριασμός είναι νέο χρήμα, γιατί ο δανειολήπτης μπορεί να κάνει πληρωμές με αυτόν τον λογαριασμό. Αυτή είναι λοιπόν η καρδιά της σοσιαλιστικής προπαγάνδας. Λένε ότι ο Ἓβραίος τραπεζίτης δημιουργεί χρήμα με το πάτημα ενός πλήκτρου και χρεώνει τον κόσμο, και κερδίζει τόκους, και εξουσιάζει τον κόσμο.

 

Να αποδομήσω τώρα αυτή την αντισημιτική προπαγάνδα. Έχετε υπόψη σας πόσο εύκολο θα ήταν για μία κυβέρνηση να σταματήσει αυτό που και οι κομμουνιστές και οι ναζιστές αποκαλούν δημιουργία του χρήματος από αέρα κοπανιστό (outofthinair)? Το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνει μία κυβέρνηση, θα ήταν να απαιτεί από τις ιδιωτικές τράπεζες να καλύπτουν τις καταθέσεις τους 100% από χάρτινο χρήμα. Σκεφτείτε το ως εξής. Έστω ότι έχουν τυπωθεί και κυκλοφορούν στην οικονομία 1.000 ευρώ.  Έστω ότι αυτά τα 1.000 ευρώ τα κρατάει κάποιος από σας. Υπάρχει λοιπόν ένας άπληστος Εβραίος τραπεζίτης στον οποίο πηγαίνετε και τα καταθέτετε.

 

Ας υποθέσουμε τώρα ότι ο Εβραίος τραπεζίτης θέλει να δημιουργήσει χρήμα από αέρα κοπανιστό όπως λένε οι σοσιαλιστές. Εκδίδει λοιπόν ένα δάνειο ας πούμε 1.000 ευρώ, και ανοίγει έναν καταθετικό λογαριασμό 1.000 στον δανειολήπτη. Οι καταθέσεις τώρα ανέρχονται σε 2.000 ευρώ, και τα χαρτονομίσματα σε 1.000 ευρώ, που σημαίνει 50% κάλυψη και όχι 100% όπως απαιτεί η νομοθεσία. Αυτό είναι παράνομο και η τράπεζα κλείνει. Από τις υπόλοιπες τράπεζες εννοείται ότι καμία δεν μπορεί να εκδώσει δάνειο και να δημιουργήσει κατάθεση, αφού αυτές δεν έχουν καθόλου χάρτινο χρήμα.

 

Αν όμως η κυβέρνηση ζητάει από τις τράπεζες να καλύπτουν τις καταθέσεις τους κατά 50% με χάρτινο χρήμα, τότε ο Εβραίος τραπεζίτης μπορεί να κάνει το εξής. Να εκδώσει ένα δάνειο 1.000 ευρώ, να ανοίξει έναν καινούργιο καταθετικό λογαριασμό 1.000 στον δανειολήπτη, και άρα να δημιουργήσει χρήμα από «αέρα κοπανιστό». Γιατί οι συνολικές καταθέσεις θα ανέρχονται σε 2.000 ευρώ (1.000 τα χαρτονομίσματα και 1.000 ευρώ η νέα ηλεκτρονική κατάθεση του δανειολήπτη), και το χάρτινο χρήμα θα ανέρχεται μόνο σε 1.000 ευρώ, δηλαδή 1.000/2.000=50%, όσο ακριβώς απαιτεί ο νόμος. Όσο χαμηλότερο δηλαδή είναι το ποσοστό κάλυψης, τόσο περισσότερο χρήμα μπορεί να δημιουργηθεί από «αέρα κοπανιστό», για το οποίο σκούζουν οι σοσιαλιστές.

 

Η καλύτερη απόδειξη ότι πρόκειται για σοσιαλιστική αντισημιτική προπαγάνδα είναι η εξής. Λένε ότι ο Εβραίος τραπεζίτης εκδίδει ένα δάνειο, ανοίγει ένα καταθετικό λογαριασμό στο όνομα του δανειολήπτη, και άρα δημιουργεί χρήμα και εισπράττει τόκο. Είναι όμως τόσο ανόητοι, που ξεχνούν ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δανειστεί, αν δεν μπορεί να αγοράσει κάτι με αυτό που θα δανειστεί. Δανείζομαι 500 ευρώ, επειδή ξέρω ότι με αυτά τα 500 ευρώ θα μπορέσω να αγοράσω ένα tablet. Και μόλις τα δανειστώ το αγοράζω. Άρα εγώ που δανείστηκα δεν έχασα. Πήρα ένα τάμπλετ, για το οποίο θα πρέπει να πληρώνω 3%-5% το χρόνο. Τα επιτόκια αυτά είναι ψεύτικα, και τα κρατούν επίτηδες χαμηλά οι κεντρικές τράπεζες.

 

Αλλού είναι το θέμα όμως. Αν πράγματι ο Εβραίος τραπεζίτης δημιουργεί χρήμα από το πουθενά, τότε δεν βλάπτει τον δανειολήπτη, αλλά τον παραγωγό του οποίου το προιόν ο δανειολήπτης αγόρασε με χρήμα που δημιούργησε από το πουθενά ο Εβραίος. Επειδή όμως η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση δημιουργεί χρήμα από του πουθενά, και όχι ο Εβραίος τραπεζίτης, είναι η κυβέρνηση αυτή που αγοράζει το εμπόρευμα του παραγωγού με χρήμα που δημιουργήθηκε από αέρα κοπανιστό.

 

Αν πράγματι οι σοσιαλιστές ήταν ειλικρινείς στις κριτικές τους, θα επιτίθονταν στον Εβραίο τραπεζίτη επειδή δημιουργεί χρήμα από αέρα, με το οποίο οι δανειολήπτες κλέβουν τα εμπορεύματα των παραγωγών/αποταμιευτών/καταθετών. Όμως οι σοσιαλιστές δεν αναφέρουν αυτό, και παρουσιάζουν σαν θύματα τους δανειολήπτες, οι οποίοι αγόρασαν τα εμπορεύματα των παραγωγών και τους πλήρωσαν με χρήμα που δημιουργήθηκε από το πουθενά.Ο λόγος είναι ότι τους σοσιαλιστές τους ενδιαφέρει μόνο ο έλεγχος των τραπεζών. Οι καταθέσεις είναι υποχρέωση, και πάντα βλέπουν με καλό μάτι το κούρεμα τους γιατί ελαφρύνουν τις τράπεζες και τις κάνουν πιο υγιείς.

 

Επομένως η ικανότητα του Εβραίου τραπεζίτη να δημιουργεί χρήμα από «αέρα κοπανιστό» ή «outofthinair», βασίζεται στη δυνατότητα που του δίνει η κυβέρνηση να μην καλύπτει τις καταθέσεις του με 100% χάρτινο χρήμα. Αν η κυβέρνηση απαιτούσε κάλυψη 100%, ο άπληστος Εβραίος τραπεζίτης δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει ούτε 1 ευρώ από «αέρα κοπανιστό». Ακούτε όμως τους σοσιαλιστές να ζητούν να απαιτείται 100% κάλυψη των καταθέσεων από χάρτινο χρήμα? Όχιβέβαια. Ουρλιαχτάκαιαπόουσίατίποτα. Ο λόγος είναι ότι οι σοσιαλιστές θέλουν επιθετικό τραπεζικό σύστημα ώστε να το χρησιμοποιούν για να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα τους, και να το χρησιμοποιούν για να προκαλούν αυτό που αποκαλούν «ανάπτυξη». «Πράσινη» ανάπτυξη την λέω εγώ. Για το πως χρησιμοποιούν οι σοσιαλιστές το τραπεζικό σύστημα για αναδιανομή έλεγα σε αυτό το λινκ.

 

https://www.academia.edu/7059707/_

 

Τα λέω συνοπτικά προς το παρόν, αλλά θα ανεβάσω σύντομα ένα πλήρες κείμενο για τον σοσιαλιστικό αντισημιτισμό.

 

http://www.scribd.com/iakovosal/documents

 

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ο Σοσιαλιστικός Αντισημιτικός Μύθος της Δημιουργίας του Χρήματος από Αέρα Κοπανιστό (Fractional Reserve Banking)

 1. George Christian says:

  Iακωβε Τζαζ εισαι ενα ακομα γραναζι στη σιωνιστικη προπαγανδα I mean your blog reeks of zion!
  1ον οσοι λενε κατι υπευθυνα βαζουν το πραγματικο τους ονομα αλλα εσυ εχεις ψευδονυμο
  2ον Τo Ιακωβος ειναι σπανιο ονομα για ελληνα, μαλλον και το Jazz ειναι αλληγορικο για Jew

  To λοιπον ξεφωνημενε αντιχριστε εβραιε δεν μας πειθεις με τη μπακαλικη σου…. υπαρχουν καθηγητες πανεπιστιμιων κι ενα σωρο εγκυρες πληροφοριες που εξηγουν την απατη του FRS και της Federal reserve

  γι αυτο, shut your fucking blog και αντε στην ευχη του θεου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s